donderdag 12 januari 2012

Een goed seksleven is bepalend voor het succes van een relatie

Seksualiteit blijkt een bindend middel te zijn voor een relatie, want voor een kwart van de Nederlanders is een niet bevredigend seksleven met hun partner een reden om de relatie te beëindigen.
Dit blijkt uit een onderzoek naar seksuele trends en behoeften, uitgevoerd door casual dating-site C-Date onder 5.760 respondenten. Het onderzoek werd afgenomen in tien Europese landen en Brazilië. Als de seks niet (meer) zo goed is, zijn vrouwen (24 procent) bijna net zo vaak als mannen (26 procent) geneigd de relatie te heroverwegen.

De Nederlanders behoren hiermee tot de top 5 van alle onderzochte landen. België staat bovenaan in de lijst met 32 procent. De Duitsers zijn door slechte seks met hun partner het minst vaak geneigd hun relatie te heroverwegen. Zeven procent beantwoordde de vraag met ‘ja’. Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat vijftig procent van de ondervraagden wel eens een casual date of seksrelatie heeft gehad. Ongeveer 27 procent van de onenightstands of casual dates leidt tot een stabiele relatie. Meer seksualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten