zaterdag 21 januari 2012

Mannen vinden brunettes het meest aantrekkelijk

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, vinden mannen brunettes vele malen aantrekkelijker en intelligenter dan blondines. Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Westminster.
De onderzoekers stuurden een vrouw naar drie verschillende nachtclubs in Londen, voor elke club verfde ze haar haren in een andere kleur (blond, bruin en rood). Daarnaast bezochten de onderzoekers zelf de clubs en vroegen aan 130 mannen het uiterlijk van de vrouw te beoordelen aan de hand van drie verschillende foto's met drie verschillende haarkleuren.

Hoewel de vrouw als blondine het meest werd aangesproken, werd ze als brunette het aantrekkelijkst en het intelligentst bevonden, zo meldt Daily Mail. Als blondine werd de vrouw 60 keer aangesproken, tegenover 42 keer als brunette en 18 als roodharige.

Volgens Dr Swami, een van de onderzoekers, zien mannen bij blonde vrouwen een grotere kans om tussen de lakens te belanden. "Mannen zien bij blonde dames een minder grote kans op een afwijzing of een agressieve reactie." Meer seks-appeal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten